ISO 50001 Baş Denetçi Eğitimi
ISO 50001 Baş Denetçi Eğitimi
CQI ve IRCA Onaylı ISO 50001 Baş Denetçi Eğitimi, aktif enerji yönetim sistemi denetimlerini gerçekleştirmeniz ve yönetmeniz için gereken becerileri kazanmanızı sağlayan bir eğitimdir. Eğitim içinde, bir aktif enerji yönetim sisteminin bağımsız olarak denetlenmesiyle alakalı ilke ve uygulamaları öğrenmektesiniz. Bu çerçevede, eğitimi alanlara bir denetimin yönetilmesinden denetim sonuçlarının raporlaştırılmasına dek bütün denetim sürecinin nasıl işlediği öğretilmektedir. Eğitim farklı aktiviteler ile gerçekleştirilmektedir: Konu anlatımları, uygulamalar, ekip faaliyetleri ve tartışma eğitim içinde yapılan aktiviteler arasında yer almaktadır. Ayrıca, eğitimde ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi’nin ISO 14001 gibi öteki yönetim sistemleri ile ilişkisi üzerinde de durulmaktadır.
ISO 50001 Baş Denetçi Eğitimi Kimler Katılabilir?
Bu eğitime katılabilecek olan kişiler şunlardır:
- Enerji Yöneticileri
- Uygunluk Yöneticileri
- Yönetim Temsilcileri
- ISO 50001:2011 standardı için üçüncü taraf tetkikçi olmak isteyenler
Eğitimin İşinizdeki Faydası Nedir?
Eğitimin sonunda baş denetçi olacaksınız ve enerji yönetim sisteminizin (ENYS) aktif bir biçimde çalışıp çalışmadığına ilişkin değerlendirmeler yapabileceksiniz. Ayrıca, üçüncü taraf denetimlerine hazırlık, enerji verimliliği konusunda çalışanların farkındalığı, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi'nin öteki yönetim sistemleriyle entegre edilmek suretiyle kaynak tasarrufunun temin edilmesi gibi hususlarda da bilgi ve beceri sahibi olacaksınız.
Eğitimin İçeriği Nedir?
ISO 50001 Baş Denetçi Eğitimi esnasında şu eğitimleri alacaksınız:
- Enerjiyle ilgili terimler
- “Denetim” terimi, denetim tipleri ve kaynak gerekliliği
- Denetçi ve Baş Denetçinin sorumluluk ve görevleri
- Yürürlükteki yasalar ile uyumu
- ISO 50001:2011 standardının koşullarını bir denetim çerçevesinde yorumlayabilmek
- ISO 19011'e (gerektiğinde ISO 17021'e göre) göre bir denetimi planlamak, yürütmek, raporlamak ve izlemek için denetçinin rolü
- Soru sorma, görüşme yapma, denetim bulgularının raporlanması
- Denetim psikolojisi ve zorlukları çözme
- Uygunsuzluk belirlemesi ve tasnif
- İzleme çalışmaları
- Sınav