Türkak ISO 22000 Belgesi
Türkak ISO 22000 Belgesi
Türkak ISO 22000 Belgesi, gıda tedarik zincirinde bulunan tehlikeler ile sonradan ortaya çıkabilecek tehlikelerin tespit ve kontrol edilmesi için alınabilecek önlemlerin saptanması, analizi ve uygulamaların iyileştirilmesi gibi işlemlerin öğretilmesini içeren bir eğitimin sonucunda verilmektedir.
Türkak ISO 22000 Belgesi Niçin Önemlidir?
Gıda güvenliği, ülkemizde ve dünyada oldukça önem verilen konulardan biri olmuştur. Gıdalarda bulunan salgın hastalıklar, insanların hayatlarını etkilemekte, ülkelerin ekonomik durumlarına zarar vermektedir. Bu yüzden dünyanın pek çok yerinde insanlar, gıda zehirlenmesinden dolayı rahatsızlanmakta, bunun sonucu olarak gıda üreten firmalar ciddi tazminatlarla karşılaşmaktadır. Türkak ISO 22000 Belgesini alan firmalar, gıda güvenliği konusunda eğitim alıp gıdaların sağlıklı bir biçimde tedarik edilmesi konusunda uzmanlaşmaktadır.
ISO 22000 Belgesinin Yararları
Bu belgeyi almanın farklı yararları bulunmaktadır:
- Gıda ürünlerinin güvenli biçimde sağlanması
- Gıdalardan kaynaklanan tehlikelerin azaltılması
- Gıda sektöründe daha kaliteli ve güvenilir işlerin yapılması
- Kaynakların en iyi şekilde kullanılması
- Yöntem ve prosedürlerin dosyalanması ve aktif etkin doğrulamalar sağlanması
- Karlılığın artırılması
- Ekonomik büyümenin ve gelişmenin sağlanması
- Gerçek verilere dayalı karar verme
- Kanuni koşullara uygunluk
- Gereken kontrollere odaklanılması
- Durum tespitinde artış
Belge Kimler İçin Gereklidir?
Farklı alanlarda çalışan ama temelde gıda üzerine üretim yapan firmalar, bu belgeyi almalıdır. Gıda üretimi yapan firmalar, gıdanın güvenliği ve sağlığı için çabalamaktadır; bu yüzden Türkak ISO 22000 Belgesi ile bu çabalarının karşılığını almaktadırlar. Gıda üretimi yapan firmaların dışında temizlik ve paketleme malzemesi ile ekipmanları, katkı malzemesi üretenler, catering hizmeti verenler ve lojistik işleri yapanlar belgeyi alabilir.
Bu çerçevede, tüketicilerin tümü, üreticiler, gereksinim hissettikleri garantiyi alabilmek için güvenli firmaları seçmektedir. Firmalar bu güveni, tüm süreçleri içeren ve aktif bir biçimde gerçekleştirilen bir gıda güvenliği yönetim sistemi kanıtlayabilir. Astor Mayer tarafından verilen Türkak ISO 22000 Belgesi, firmanıza güven duyulmasını sağlayacaktır.